Rust, eenheid en lekker fris waren onze steekwoorden, het verminderen van diverse houtsoorten en een frisse wind door de kamer. Na jaren uitstellen werd de knoop doorgehakt.

Wat is het mooi geworden en helemaal geworden zoals de bedoeling was. Voor dit project in Roermond gingen we samen aan tafel, bespraken de woonwensen en zelfs dromen. Een grote wens was om een leeshoek te hebben, een lekker knus plekje om terug te trekken met een boek. Zo begonnen wij met een nieuwe pvc vloer, lekker warm aan de voeten en handig schoon te houden. De ruimte werd fris wit geverfd. Doordat er één deur niet werd gebruikt en het onrust bracht in de ruimte ontwierp ik een voorzetwand met een touch van Sikkens pure mat, in een zacht grijze blauw tint. Puur bouw en wonen zorgde o.a. voor deze constructie maar werkte ook fijn alle kabels weg, werd de tv opgehangen, de vensterbanken breder aangepast en een kamer hoge boekenkast naast het raam geplaatst.

Met het handige stappenplan werd ook een nieuwe bank besteld, salontafel, vloerkleed en zelfs nog een aantal aanvullende elementen. Hun enthousiasme was niet meer te stoppen. Een grote wens was een apart leeshoekje, en daar verraste ik haar mee, want ze had nooit gedacht dat dit zou passen in het huidige beeld. Voor deze leeshoek hebben we de mooiste familie foto’s uit de oude doos gehaald en een heel lieflijk tafereel opgehangen met een mooie historie.

De entree werd geschilderd en ondertussen vroeg ik nog even om de strijkkamer even op te frissen, hadden we dat ook direct even netjes, wel zo fijn toch?

Tussendoor stak ik nog even de handen uit de mouwen, en schilderde een kleur-divider in dezelfde blauwtint als de tv wand, want ook dat hoort gewoon bij mijn service, daar draai ik mijn hand niet voor om. Tijdens dit project hebben wij ook samen nog een jumpstart gemaakt met organizing en de kast in de woonkamer en de eerste verdieping gesorteerd en makkelijker ingedeeld.

Fijn…fijn om te zien en te voelen wat een goed ontwerp kan betekenen voor iemand, ultiem genieten, lekker lezen en blij worden van een nieuwe vibe in huis.Daar doe ik het voor!